Aquesta pancarta que veus travada amb dues sabates negres té un llenguatge denotatiu, però també “connotatiu”, no? Sabries explicar per què? En tots dos casos, la cruesa del missatge és evident i el seu humor negre també. Hi estàs d’acord?
Si et deman: quin és el motiu d’aquest pancarta en trespol públic, què em diries? Explica’m encara que siguin 2 successos ocorreguts fa poc, dues notícies que apuntin al tema de què vull xerrar.
- Ara llegeix l’article Això és cosa de tots # Ens volemVives, escrit per Bel Zabala a Vilaweb i intenta trobar les parts que ha de tenir tot article d’opinió:
Recorda que a la primera entrada, aprengueres a construir un text expositiu o explicatiu , ara aprenem a llegir i construir un text d’opinió. Amb dos són gèneres textuals amb enfocament distints: un objectiu i l’altre subjectiu; el primer fa ús d’un llenguatge denotatiu; el segon connotatiu, a vegades fins i tot utilitza figures retòriques i ironies.
2. Cerca e recuros lingüístics/literaris que utilitzi l’autora per copsar la nostra atenció.
3. Cerca 2 notícies en diaris en català que tenguin a veure amb la violència de gènere i una tercera relacionada amb la protesta de la gent davant aquest tipus de violència.
4. Expressió escrita: contesta a l’autora de l’article tot donant la teva opinió sobre el tema que comenta. Feu-ho en forma de CARTA DEL LECTOR (100 paraules). Aquí en pots trobar alguns exemples